Sander Douma Architecten B.V. Sander Douma Architecten B.V.

Appartementencomplex Blockhove te Heiloo

Project:   Nieuwbouw appartementen Blockhove
Locatie:   Westerweg te Heiloo

Appartementen Blockhove Heiloo

Blockhove vormt een entreegebouw naar het centrumgebied rond de Willibrorduskerk. Het vormt daarmee een schakel tussen de kleinschalige woningbouw aan de Zeeweg en de grootschaligere bebouwing van het centrumgebied. Deze schaalvergroting is overgenomen in de vormgeving van het gebouw door een geleidelijke overgang in hoogte te creëren. Het concept voor de gevel is voortgekomen uit de witgekeimde huizen aan Zeeweg. De witte kokervormige gevel elementen refereren hiernaar in zowel kleur als schaal.

Bij gelegenheid van de landelijke Dag van de Architectuur 2016 organiseert het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) een tentoonstelling van bijzondere hedendaagse architectuur in Heiloo. De tentoonstelling omvat de belangrijkste producten van architectuur die er de afgelopen 25 jaar in Heiloo tot stand zijn gebracht. Tevens zal bij die gelegenheid een uitverkiezing zijn van het mooiste gebouw van Heiloo. De beoordeling zal zowel door een vakjury als door het publiek gedaan worden. De winnaar ontvangt de AIA-ARCHITECTUURPRIJS 2016. Appartementengebouw Blockhove is een van de genomineerden!!

Voor meer informatie zie: https://www.aia-alkmaar.nl/activiteiten/aia-architectuurprijs/archief-aia-architectuurprijs-2016

 

Meer projecten

Bel ons » Mail ons »